AKADEMİK PROGRAM HAKKINDA

İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı’ndaki Bilgi Teknolojileri Doktorası, bilgi teknolojisini geliştirmek ve uygulamak için çalışan teknolojik, bilimsel, pratik ve idari boyutlar arasında bir denge sağlamayı ve ayrıca işgücü piyasasına tedarik sağlayabilen bilgi teknolojisinde uzmanlaşmış mezun kadroları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Akademik Parça ayrıca bilimsel, araştırma ve pratik becerileri geliştirmeyi amaçlamaktadır. Veri bilimi, makine öğrenimi, bulut bilişim, Nesnelerin İnterneti, siber güvenlik ve diğer modern alanlar gibi modern bilgi teknolojisi alanlarındaki öğrenciler için, araştırmacı, veri analisti veya bilgisayarlı akıllı sistemlerin tasarımcıları ve geliştiricileri olarak çeşitli bilgi teknolojisi alanlarında çalışmak için mesleki yeterliliklerini garanti altına almak. Bu, iki alanı birleştiren ayrı bir bilimsel disiplin içindedir: bilgi teknolojisi ve iletişim. Akademik Parça ayrıca öğrencilerin araştırma ve pratik becerilerini, özellikle küreselleşme ekonomileri ve ardışık küresel ekonomik değişiklikler ve gelişmeler ışığında, yerel ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilmelerini sağlamak için geliştirmeyi amaçlamaktadır. Şirketlere nitelikli insan kaynakları sağlamak.

Amaçlar
Araştırmacıların bilgi teknolojisi alanlarındaki derinlemesine anlayışlarını, onlara bilimsel ve pratik uzmanlık sağlayarak geliştirmek.
Araştırmacılara bilgi teknolojisindeki ileri konuları inceleme yeteneklerini teşvik eden ve zorlayan etkileşimli bir ortam sağlamak.
Öğrencileri lisansüstü çalışmalara devam edebilmeleri ve yüksek öğrenim kurumlarında bilgi teknolojisi öğretim pozisyonlarını doldurmaya hazır olmaları için motive etmek.
Yerel, bölgesel ve uluslararası akademik kurumların yanı sıra endüstri ile güçlü ilişkiler kurmak.

Birinci Aşama

  • Öğrenci, aşağıdaki şekilde dağıtılan dokuz ders alır:
    √ Altı zorunlu ders.
    √ Fakülte tarafından doktora öğrencilerine sunulan dersler arasından üç seçmeli ders.
    Çalışma, her derste araştırma seminerleri aracılığıyla yürütülür ve araştırma semineri birden fazla referansa dayanır ve bilimsel araştırma metodolojisi ve standartlarına uygundur.
    Sekiz dersin her birinin çalışması, en az dört hafta boyunca dört kredi saati sürer ve her öğrencinin yeteneklerine göre bundan daha fazla olabilir, ardından öğrencinin yeterlilik ve bilgi testi bitirdiği derste yapılır, ardından aynı şekilde başka bir derse başlar ve bu böyle devam eder.
    Birinci yılda okunan derslerde, öğrenci çalışmayı ikinci yılı geçmeyen bir süre için uzatma hakkına sahiptir.
    Genel program dahilinde bir uzmanlık alanı seçilirse, seçmeli dersler seçilen uzmanlık alanı için belirlenen derslerden alınmalıdır.

İkinci Aşama

● Öğrenciye, lisans düzeyinde aldığı dersler arasından fakültenin seçtiği sanal iki ders atanır. Bu, öğrenci için on kredi saati içeren pratik bir eğitimdir. Öğrenci bu dersi on iki ila on dört kısaltılmış derse bölmelidir. Öğrenci her dersi, konusunun Word formatında yazılı özeti şeklinde, Power Point programını kullanarak öğrencinin sesiyle video kaydı eşliğinde sunar. Süresi on dakikadan az, yirmi dakikadan fazla olamaz.

Üçüncü Aşama

Uygulamalı Bilimler alanında Doktora derecesi için tez konusu kaydetme şartları

  • Uygulamalı Bilimler alanında doktora derecesi için tez konusu kaydetme gereksinimleri Öğrenci, öngörülen akademik dersleri en az %70 ile geçmelidir.
    Öğrenci, iki dilden birinde veya iki dilden birinde ilk üniversite derecesini alanlar hariç olmak üzere, en az 450 puanla bir TOEFL sertifikası veya eşdeğeri alır veya Fransızca dilinde karşılık gelen bir sertifika alır.
    Öğrenci, alt uzmanlık alanlarından birinde önerilen bir konu ile bir doktora tezi kaydettirmek için üniversite yönetimine bir talepte bulunur.
    Konu başlığının ilk onayı alınırsa, Fakülte Kurulu öğrenciye rehberlik edecek ve planı hazırlamada onu takip edecek bir danışman belirler.
    Araştırma planı, konunun önemini ve içindeki önceki çalışmaların eleştirel bir sunumunu ve araştırma probleminin bir tanımını, ardından çalışmanın metodolojisini ve ana hipotezlerini veya cevaplamak istediğiniz soruları ve çalışmanın bölümünü ve kaynaklarını içerir.
    Öğrenci önerilen planını bilimsel bir seminerde sunar. Plan bir konu ve metodolojiyi ele alır.
    Öğrenci, kendisinden düzeltmesi istendiğinde seminerdeki profesörlerin notlarına dayanarak planını düzeltir.
    Plan, seminerden sonra konunun kaydına ilişkin kararını almak üzere Fakülte Kuruluna sunulur.
    Onay durumunda, Fakülte Kurulunun kararı kaydı onaylamak üzere Üniversite Kuruluna sunulur ve kayıt tarihi Üniversite Kurulu tarafından onaylandığı tarihten itibaren hesaplanır.

Jüri tartışması ve derece verilmesi

  • Doktora tezi hazırlamanın asgari süresi, Üniversite Kurulunun konuyu kaydettirme onay tarihinden itibaren 16 ay, azami süresi ise danışmanın önerisi ve Fakülte Kurulunun onayı ile üçüncü bir istisnai yıl uzatılabilen 7 yıldır; ancak öğrencinin dereceye kayıtlı olduğu toplam süre dört yılı geçmemelidir.
    Danışman, nelerin başarıldığını ve kalan sürede nelerin yapılması gerektiğini içeren altı aylık bir rapor sunar.
    Öğrenci tezi tamamladıktan ve danışman inceledikten sonra, danışman üniversite yönetimine, öğrencinin tez hazırlama süresi boyunca 140 derecelik performansının değerlendirilmesi de dahil olmak üzere, tartışılmaya geçerli olduğunu belirten bir rapor sunar, ayrıca kendisinin imzaladığı tezin tam bir kopyasını ve disiplin profesörleri tarafından önerilen jüri isimlerinin yazılı olduğu bir yazıyı fakülte kuruluna sunulmak üzere sunar.
    Öğrencinin tartışılmasından önce, fakülteden jüri komitesinin onay tarihinden itibaren en az on beş gün geçmiş olması gerekir. Tezi görüşmek üzere oluşturulan jüri heyeti altı aydır ve danışmanın raporu ve Fakülte Kurulunun onayı ile benzer bir süre için yenilenebilir.
    Tezi görüşmek üzere oluşturulan komitenin geçerlilik süresi altı aydır. Danışmanın raporu ve Fakülte Kurulunun onayı ile benzer bir süre için yenilenebilir.
    Jüri üyelerinin her biri, tezin geçerliliği hakkında tartışma için ayrıntılı bir bilimsel rapor yazar ve tezi 100 not üzerinden değerlendirir ve üç derecenin ortalaması alınır.
    Öğrenci, bireysel raporlarda danışmanın performansına ilişkin değerlendirmesinin ve jüri üyelerinin teze ilişkin değerlendirmesinin en az %70’ini almadığı sürece tartışılamaz.
    Tez tartışmasını 100 üzerinden değerlendiren jüri üyelerinin tümünün imzaladığı bir tez sonrası grup raporu sunun.
    Tez, jüri tarafından kamuoyunda tartışıldıktan sonra aşağıdaki tabloda gösterilen notlardan biriyle onaylanır:
TanımPointGrade
Mükemmel4.00A+
Mükemmel3.75A
Çok İyi3.50B+
Çok İyi3.00B
İyi2.50C+
Orta2.00C
Denetimli geçme1.50D+
Denetimli geçme1.00D
Başarısız0.00F
  • Aşağıdaki notlar yarıyıl veya genel not ortalamasına katılmaz.
Devam eden tez veya proje:DP
Eksik:I
Devam etmekte:IP
Kayıt askıya alındı:L
Not henüz belirlenmedi:NGR
Final sınavına girmedi.:NP
Aktarılan ders.:T
Dersten çekil.:W
Program iki yarıyıl sürmektedir ve bahar veya yaz yarıyılı sonunda diploma verilmektedir.:YR
Kredi saati yoktur.:NC
Özel öğrenci olarak alınan bir kredi saati. Kredi saatleri ve derece dereceye dahil edilmez:ND
Tekrar gönderilen derste, GNO hesaplamasında sadece son not kullanılır.:R
Özel öğrenci olarak alınan kredi. Kredi saatleri ve notu dereceye sayılır.:S

Kredi
2016-2017 Güz Dönemi öncesinde 1 kredi puanı 1 dönem ders saatine eşdeğerdi. 2016-2017 Güz Döneminde Üniversitemizde ECTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) uygulamaya konulmuştur.

Akademik Takvim

Uluslararası Süleyman Üniversitesi takvimi dönem sistemine dayanmaktadır. Her dönem, final sınavı haftası dahil olmak üzere 15 hafta sürmektedir. Yaz dönemi, final sınavı dahil olmak üzere 10 hafta uzunluğundadır.

Akademik Program Yapısı

9 ders = 36 kredi saati
pratik eğitim = 18 kredi saati
Yüksek lisans tezi = 36 kredi saati

Dersler
Uygulamalı eğitim
Doktora tezi

Genel Program için Temel Dersler

Uygulamalı Bilimlerde Bilimsel Araştırma Metodolojisi

Ders kodu: DAS101
Ders adı: Uygulamalı Bilimlerde Bilimsel Araştırma Metodolojisi
Kredi saati: 4.00

Bu ders araştırma yöntemlerine, araştırma sürecine ve araştırma araçları ve teknolojilerinin kullanımına, araştırma yazma yöntemlerine ve genç araştırmacılar için sunum becerilerine odaklanır. Bu program öğrencilere araştırma yöntemleri ve kavramları (nicel ve nitel) hakkında kapsamlı bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. Verileri okumak ve analiz etmek ve bu veriler üzerinde deneyler yürütmekten elde edilen sonuçları yorumlamak için gerekli olan ve öğrencinin araştırmasının temel fikrini oluşturabileceği ve bilgileri hızlı bir şekilde girip işleyebileceği.

Bilgisayar İletişimleri ve Ağları

Ders kodu: DAIT101
Ders adı: Bilgisayar İletişimleri ve Ağları
Kredi saati: 4.00

Bu ders veri iletişiminin temellerini tanıtmakta ve bilgisayar ağlarına yönelik aşağıdan yukarıya bir yaklaşımı takip etmektedir. Ders, OSI modeli ve TCP/IP modeli aracılığıyla veri iletişimi ve ağ oluşturmada ileri konuları tanıtmaktadır. Öğrencilere hata kurtarma algoritmaları, hata kontrol algoritmalarının analizi ve akış kontrolü tanıtılmakta ve ağ yönlendirmenin temelleri tanıtılmaktadır. Yazılım Tanımlı Ağ (SDN), Ağ Fonksiyonu Sanallaştırma (NFV), ağ yönetimi ve veri merkezleri gibi ileri konulara vurgu yapılmaktadır. Ders, ses ve video protokolleri, ağ güvenliği ve bulut bilişimine genel bir bakışla sona ermektedir. Bu dersle ilgili araştırma makaleleri de tartışılacaktır. Bilimsel seminerlerde öğrencilerle birlikte.

Gelişmiş Kablosuz İletişimler

Ders kodu: DAIT102
Ders adı: Gelişmiş Kablosuz İletişimler
Kredi saati: 4.00

Bu ders, geniş bant kablosuz iletişim teknolojisi hakkında kapsamlı ve gelişmiş bir bilgi sağlar. Dijital modülasyonu ve bozulma ve sembol girişimindeki performansını açıklar. Uyarlamalı modülasyon ve modern çeşitlilik teknikleri (zamansal çeşitlilik, mekansal çeşitlilik ve frekans çeşitliliği gibi) dahil olmak üzere anti-solma tekniklerini tartışır. Ayrıca dengeleyiciler, OFDM ve yayılma dahil olmak üzere semboller arası girişim direnci tekniklerini tartışır. Anten dizileri, çoklu anten sistemleri (MIMO) için kanal modellemesi, akıllı anten teknolojileri, MIMO iletişim sistemleri ve mekansal çoklama dahil olmak üzere kanal kapasitesini ve veri hızlarını artırma tekniklerini tartışır. Ders ayrıca çoklu erişim ve girişim yönetimi, hücresel sistemlerde frekans yeniden kullanımı ve özel kablosuz ağ tasarımı gibi çok kullanıcılı sistem tasarım sorunlarını da kapsar. Bu dersle ilgili araştırma makaleleri de bilimsel seminerlerde öğrencilerle tartışılacaktır.

Nesnelerin İnterneti Teknolojisi

Ders kodu: DAIT103
Ders adı: Nesnelerin İnterneti Teknolojisi
Kredi saati: 4.00

Nesnelerin İnterneti (IoT), Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT), Multimedya İnterneti (IoMM), Araçların İnterneti (IoV), Enerji İnterneti (IoE) ve Her Şeyin İnterneti (IoE) dahil olmak üzere gelecekteki İnternet tabanlı teknolojilere giriş ve Microsoft, Amazon ve Oracl gibi şirketlerin bulut yazılım platformları dahil olmak üzere IoT platformları ve teknolojilerini tanıtıyor, ders iletişim ağları ve IoT standartlarından bahsediyor ve Nesnelerin İnternetinin ana iletişim protokollerine odaklanıyor, bir örnek MODBUS endüstriyel protokolü / TC’ye dayalı Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) ortamıdır, Dördüncü Sanayi Devrimi’nde Endüstriyel Nesnelerin İnternetinin uygulamalarını açıklıyor, gelecekteki fabrikalara ve lojistik hizmetlerine örnekler veriliyor. Ayrıca, Nesnelerin İnternetinin ev otomasyonu, akıllı şehir, sağlık hizmetleri ve tarımdaki uygulamalarına odaklanılacak. Bu dersle ilgili araştırma makaleleri de bilimsel seminerlerde öğrencilerle tartışılacak.

Ağ Simülasyonu, Modelleme ve Analiz

Ders kodu: DAIT104
Ders adı: Ağ Simülasyonu, Modelleme ve Analizi
Kredi saati: 4.00

Bu ders, iletişim ağlarının performansının modellenmesini ve analizini kapsar. Ayrıca araçları ve ağ simülasyon programlarını da kapsar. Kablolu ve kablosuz ağları analiz etmek ve simülasyon sonuçlarını değerlendirmek ve sunmak için simülasyon modellerinin tasarımı, uygulanması, denetimi ve doğrulanmasıyla ilgilenir. Bu dersle ilgili araştırma makaleleri de bilimsel seminerlerde öğrencilerle tartışılacaktır.

Veritabanları

Ders kodu: DAIT106
Ders adı: Veritabanları
Kredi saati: 4.00

Bu ders, veri yönetimi ve sistemlerindeki ileri konuların yanı sıra veritabanı uygulamalarının temellerini, dağıtılmış veritabanı sistemlerini inceler ve şu konuları ele alır: veri mimarisi ve tasarımı, sorgu işleme, işlem yönetimi, çoklu veritabanları, internet veri yönetimi, bilgisayar bulutu ve veri yönetimi, Yönlendirilmiş veritabanları ve ileri sistem sorunları. Veritabanı literatüründe yayınlanan araştırma makalelerinden bazıları, öğrencilerin katılımıyla araştırma seminerleri düzenlenerek tartışmaya sunulacaktır.

Yapay zeka

Ders kodu: DACS107
Ders adı: Yapay Zeka
Kredi saati: 4.00

Bu ders, desen tanıma – sinir ağları – uzman sistemler ve bulanık mantığa dayalı sistemler – gelişmiş hesaplama – mantık kullanımına dayalı öğrenme teorisi ve programlama – olasılık teorisi ve tümevarımsal muhakemeye dayalı akıl yürütme – belirsizlik olmadığında karar alma – akıllı aracıların ve veri teorisinin kullanımı gibi yapay zekadaki ileri konuları kapsar. Yapay zeka üzerine literatürde yayınlanan araştırma makalelerinden bazıları, araştırma öğrencilerinin katılımıyla araştırma seminerleri düzenlenerek tartışmaya sunulacaktır.

Genel Program İçin Seçmeli Dersler

Siber güvenlik

Ders kodu: DAIT150
Ders adı: Siber Güvenlik
Kredi saati: 4.00

Bu ders, operasyonel güvenlik gereksinimlerine uyum, tehditler ve güvenlik açıkları, uygulama, veri ve cihaz güvenliği, erişim kontrolü ve kimlik yönetimi ve kriptografi dahil olmak üzere ağ güvenliğinin temellerine bir giriş sağlar. Ders ayrıca sosyal mühendislik saldırılarının psikolojik yöntemleri dahil olmak üzere ağ güvenliğindeki yeni konuları da kapsar. Web Uygulama Saldırıları, Penetrasyon Testi, Veri Kaybını Önleme, Bulut Bilişim Güvenliği ve Güvenli Yazılım Uygulamaları Geliştirme
Siber güvenlik literatüründe yayınlanan araştırma makalelerinden bazıları, öğrenci araştırmacıların katılımıyla araştırma seminerleri düzenlenerek tartışmaya sunulacaktır.

Mobil bilgisayar

Ders kodu: DAIT151
Ders adı: Mobil Hesaplama
Kredi saati: 4.00

Bu ders, sunucu sistemleri, istemciler, web sistemleri/veritabanları/dosyalar, mobil ağlarda yönlendirme ve sensör ağları dahil olmak üzere mobil hesaplama sistemleri için destek mekanizmalarını anlamayı ve oluşturmayı amaçlamaktadır – mobil hesaplama verilerinde taşıma, hizmet yönetimi, veri yönetimi ve güvenlik ve koruma konuları da tartışılacaktır. Son konferanslardan ve dergilerden araştırma makalelerinin ve makalelerin sunumu ve tartışılması.

Bilgisayar Mimarisi

Ders kodu: DAIT152
Ders adı: Bilgisayar Mimarisi
Kredi saatleri: 4.00

Sistem belleği ve gelişmiş boru hattı tabanlı mimariler, paralel işleme, derleyici performans optimizasyonu, çok işlemcili mimariler, ara bağlantı ağları ve gelişmiş depolama sistemleri. Dağıtılmış depolama konumlarının güvenilirliği ve tutarlılığı.

Paralel İşleme

Ders kodu: DAIT153
Ders adı: Paralel İşleme
Kredi saati: 4.00

Bu ders, ardışık işlemeden günümüzün süper bilgisayarlarına kadar bilgisayar performansındaki gelişmeleri inceler. Paylaşımlı bellek ve dağıtılmış işleme dayalı modern yazılım metodolojileri tartışılacak, paralel işleme alanındaki farklı yapılar tartışılacak, son konferanslardan ve dergilerden araştırma makaleleri ve makaleler sunulacak ve tartışılacaktır.

Businessman working on laptop in office, double exposure, light effect
Program : Doktora Programı
Program kodu: PhD102AS
Çalışma yöntemi: Uzaktan Öğrenme
Kredi saati: 144
Ne kadar sürer:
Tam zamanlı: 3 yıl
Yarı zamanlı: 6 yıl
Sınırlı süre: 13 yıl

Lisansüstü Çalışmalar Enstitüsüne Hoş Geldiniz