Fakülte Genel Bakışı

Siyaset ve Ekonomi Fakültesi, uluslararası ilişkiler, diplomasi ve uluslararası ekonomik ilişkiler alanında eğitim, öğrenme, bilimsel araştırma ve toplum hizmetinde mükemmelliğe ulaşmayı, otantik ulusal kimlikleriyle gurur duyan, bilgi ve becerileriyle yirmi birinci yüzyılın zorluklarıyla başa çıkabilen ve açık, çoğulcu ve değişen bir dünyada ilerleme fırsatını değerlendirebilen ve sürdürülebilir insan gelişimi sürecine ve ulusların medeniyetsel rönesansına katkıda bulunabilen yüksek nitelikli ve gelecek vaat eden profesyonellerle bir nesil ve çerçeveler oluşturarak hedeflemektedir.

Fakülte Misyonu

Siyaset ve Ekonomi Fakültesi, uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanında eğitim, öğrenme, bilimsel araştırma ve toplum hizmetinde mükemmelliğe ulaşmayı, özgün ulusal kimlikleriyle gurur duyan, bilgi ve becerileriyle yirmi birinci yüzyılın zorluklarıyla başa çıkabilen, açık ve çoğulcu bir dünyada ilerleme fırsatını yakalayan ve değişen, sürdürülebilir insan gelişimi sürecine ve ulusların medeniyetsel rönesansına katkıda bulunan, gelecek vaat eden yüksek yeterliliklere sahip bir nesil ve çerçeveler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Fakülte Vizyonu

Siyaseti ve ekonomiyi sağlam bilimsel temeller üzerinde ilerleten çalışmalar sunmak.

Fakülte Amaçları

• Çevresel ortam ve işgücü piyasasının ihtiyaçları ile uyumlu çalışma planları geliştirmek ve öğrencinin kimliğinin oluşumu ve korunması ile ilgili dersler sunmak.
• Öğrencilere zamanın zorluklarını anlamalarına ve üstesinden gelmelerine yardımcı olan teorik ve uygulamalı bilimsel bilgi sağlamak.
• Ulusal, bölgesel ve uluslararası sorunlara aşina olan ve bunlarla etkili ve bilimsel bir temelde başa çıkabilen uzmanlaşmış çerçeveleri nitelendirmek.
• Öğrencileri uluslararası ilişkiler alanında mirasın ve entelektüel sisteminin katkıları hakkında bilgilendirmek ve çağdaş gerçekliği anlamaya yardımcı olan modellere ulaşmak için tarihten ilham ve anlayış çekmek.
İşgücü piyasasına siyaset, ekonomi ve ilişkiler alanlarında, özellikle diplomatik ve konsolosluk çalışmaları alanında ve uluslararası örgütler, medya kuruluşları, araştırma merkezleri, şirketler ve özel kuruluşlarla çalışan uzmanlaşmış kadrolar sağlamak.
• Uluslararası ilişkiler alanında bilimsel araştırma mekanizmasını ve kültürünü sürekli geliştirmek. • Uluslararası ilişkiler alanında faaliyet gösteren tüm uluslararası yükseköğretim kurumları, kolejler ve üniversitelerle yapıcı bilimsel işbirliği yapılması ve uzmanlık gerektiren bilimsel konferans ve sempozyumların takibi.

Siyasi Önemi

Siyaset çalışmasının amacı, insanların hayatlarında en fazla barış ve mutluluğu elde etmek için onları nasıl daha iyi organize edeceklerini bulmaktır. Bu, Konfüçyüsçülük zamanından beri siyaset biliminin rolüne dair kabul görmüş görüştür. Dünyayı iyileştirmek için ülkeyi iyileştirmek gerekir; ülkeyi iyileştirmek için birey insanları iyileştirmelidir ve insanları iyileştirmek için birey iyileşmelidir. Birey kendini mükemmelleştirebilirse, aile mükemmelliğe yönelir; aileden etki insanlara aktarılır; ve sonra insanlardan ülkeye ve dünyaya. Farklı ülkelerin siyasi anayasalarının, siyasi partilerinin ve geleneklerinin soyut bir karşılaştırmalı çalışması, bir insanın insan olarak gelişmesine yardımcı olmak için imkansızdır. Bu nedenle, siyaset bilimi alanı yalnızca bu tür bir çalışmayla sınırlandırılırsa, siyaset biliminin gerçek amacı boşa çıkar. Meditasyon gizli olasılıkları ortaya çıkarır ve insanın tüm yaşam alanlarındaki yeteneğini geliştirir. Bu nedenle, meditasyon uygulamasının siyaset bilimi çalışmasına eklenmesi gerektiğini görmezden gelmek imkansız görünüyor. İnsan, düzenlemeleri bilmenin yanı sıra gizli içsel yetenekleri geliştirerek en iyi nitelikler ve yetenekler açısından büyür. Bu, siyaset bilimi çalışmasının amacına ulaşacak ve daha geniş alanını tamamlayacak ve tamamlayacaktır. Bu nedenle, siyaset bilimi çalışmasına günde birkaç dakika Transandantal Meditasyon eklenmesi önerilir.
Siyaset bilimi, toplumsal seçkinlerin, kalkınmanın ürettiği toplumların karşı karşıya olduğu sorunları yönetmeleri için bir araç olmaya devam edecektir ve bu nedenle hayatın her gün yeni bir gün eklediği, insanların işlerini yönetmedeki yerel ve uluslararası insan deneyiminin bir özeti olan gelişmiş bir bilimdir. Bu bilim, Arapların çevrelerinden Körfezlerine kadar tüm ülkelerinde yaşadıkları bu fırtınalı koşullarda özel bir önem kazanmaktadır. Çatışan gruplar arasındaki anlaşmazlık konusunu doğru yere koymanın ve herkesin kendisine hizmet ettiğini gördüğü sorunlarına çözümler bulmanın yolunu aydınlatan araçtır. Siyaset bilimi, treni doğru yola sokmanın aracıdır, çünkü onlara işlerini herkesin iyiliği için nasıl yöneteceklerini öğretir ve bu sayede dünyalarının cehenneminden kaçacaklardır.
Siyaset bilimi, hükümet işlerini yönetmeye ve kalkınmayı her türlü biçimde engelleyen olumsuz olguları ele almaya katkıda bulunan anlamlı kalkınma programları oluşturmayı planlamaya en yakın olarak kabul edilir.

Siyaset ve Ekonomi Konuları

Siyaset bilimi ve ekonomi konuları, siyasi veya ekonomik araştırmacıya düşüncede kapsamlılık, analizde derinlik, terapötik yaklaşımlarda çoğulculuk ve olgunun ve değişkenlerinin tüm boyutlarının özümsenmesini sağlayan birçok bilimi ve bilişsel yaklaşımı bir araya getirir ve bu disiplinlerin en önemlileri şunlardır: siyasi düşünce tarihi, devlet teorileri, uluslararası ilişkilere giriş, karşılaştırmalı siyasi sistemler, siyasi ekonomi, siyasi sosyoloji, hukuk ve yükümlülükler bilimine giriş, yönetim bilimine giriş, siyasi ve idari örgütlenme, uluslararası örgütler, kamu maliyesi, sivil toplum, yerel grupların yönetimi, karşılaştırmalı kamu yönetimi, iyi yönetişim, yasama sistemleri, mali ve parasal kurumlar, yönetim sistemleri modelleri, seçim ve parti sistemleri, insan kaynakları yönetimi, toplam kalite yönetimi, idari kalkınma, kamu politikası oluşturma ve karar alma, kapsamlı ve sürdürülebilir kalkınma, bilimsel araştırma metodolojisi, diplomasi ve müzakere, siyasi coğrafya, entegrasyon teorileri ve stratejik çalışmalar.
Genel olarak siyaset bilimi aşağıdaki konuların analizi ve kökleştirilmesiyle ilgilenir:
1- Devlet, toplum ve otorite ve bunların nasıl kurulduğu, dağıtıldığı ve yönetildiği. 2- Otorite türleri (yargı, yasama ve yürütme), yetkileri ve aralarındaki ilişki.
3- Genel hükümet sistemi, kurumları ve araçları.
4- Siyasi sistem ve iktidarı devretme ve kullanma biçimleri ve yöntemleri.
5- Devletin örgütlenmesi, egemenliği, kurumları ve toplumun gelişimi.
6- Uluslararası ilişkiler, diplomasinin kökenleri ve uluslararası çatışmaların yönetimi.
7- Dış politika, uluslararası örgütler, entegrasyon ve bütünleşme.
8- İdari gelişim ve kamu ve yerel yönetim.
9- Stratejik düşünme ve gelecek öngörüsü.
10- Ulusal ve uluslararası siyasi ekonomi ve siyasi etkileşimleri.